zondag, 29. mei 2011 - 22:39

Emporium in goede sfeer verlopen

Wijchen

Het dancefestival op het recreatiepark De Berendonck is zaterdag in goede sfeer en zonder opvallende incidenten verlopen.

De poorten van het festival openden om 12.00 uur en sloten om 00.00 uur. Bij de toegang werd nadrukkelijk gecontroleerd op het bezit van verdovende middelen. In totaal werden 45 personen aangehouden omdat zij drugs in bezit hadden.

Tegen de avond kwamen er vanuit Nijmegen en Malden meerdere klachten binnen met betrekking tot geluidsoverlast. Vermoedelijk speelde de windrichting hierbij een rol. In het begin van de avond regende het even, maar dit leverde geen problemen op voor de bezoekers van het festival.

In de omgeving van het festivalterrein werd door de afdeling Verkeershandhaving een alcoholcontrole gehouden. Er werden 833 blaastesten uitgevoerd. Tien automobilisten hadden teveel gedronken. Zij kregen allen een proces-verbaal. Vier van hen waren beginnend bestuurders. De hoogst gemeten hoeveelheid alcohol in de uitgeademde lucht bedroeg 625 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingenomen.

De politie en de gemeente Wijchen zijn zeer tevreden over het verloop van de zevende editie van dit evenement.
Provincie:
Tag(s):