woensdag, 20. juli 2011 - 21:41 Update: 08-07-2014 0:57

En ook FC Twente wint, van Galatasaray: 1-0

(ElfVoetbal)FC Twente doet in aanloop naar het belangrijke tweeluik met FC Vaslui (derde voorronde Champions League) goede zaken.

Zonder te imponeren versloeg de ploeg van nieuwe oefenmeester Co Adriaanse (foto) Galatasaray met 1-0.

In de Osnatel Arena kwamen de Turken fel uit de startblokken. FC Twente herpakte zich echter gedurende de eerste helft. Grote kansen leverde dit niet op; Emir Bajrami was op aangeven van Steven Berghuis het dichtst bij de openingstreffer.

Ook Marc Janko en Bryan Ruiz - die als invallers de gehele tweede helft speelden - konden de ban aanvankelijk niet breken. De overwinning kwam in het laatste kwartier uiteindelijk toch tot stand. Een hoekschop van Nacer Chadli verdween via Peter Wisgerhof en een Turkse verdediger in het doel.

Voorafgaand aan het belangrijkse voorrondeduel in de Champions League oefent FC Twente nog tegen WKE (vrijdag). De eerste krachtmeting met FC Vaslui vindt plaats in de Gelredome, het stadion van Vitesse. Acht dagen later kunnen de Tukkers in Roemenië het karwei afmaken.

Slaagt de equipe van Adriaanse hierin, dan volgt een vierde - en laatste - voorronde waarna plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League volgt. Bij verlies moet FC Twente een play-off (uit- en thuisduel) spelen op Europa League-voetbal.
Categorie:
Tag(s):