dinsdag, 14. juni 2011 - 13:27

Endemol in zwaar weer

Hilversum

Televisieproducent Endemol verkeert in ernstige financiële problemen. Door aanhoudende druk op de resultaten is de schuldenlast van zo'n 2 miljard euro ondraaglijk geworden, schrijft het Financieele Dagblad.

Voor de aandeelhouders Cyrte, Mediaset en Goldman Sachs dreigt een strop. Dat baseert het FD op bronnen rond de onderneming en op het jaarverslag. Zij houden er rekening mee dat de banken hun leningen nog dit jaar opeisen, bedragen die Endemol niet kan betalen.

Inmiddels heeft Endemol het Amerikaanse adviesbureau Houlihan Lokey in de arm genomen dat onderhandelt met de banken over een oplossing.
Endemol is in 2007 gekocht door een consortium onder leiding van investeringsfonds Cyrte, dat ook een deel van het vermogen van John de Mol belegt.

De onderhandelingen over een oplossing kunnen nog maanden duren. Volgens bronnen staan de aandeelhouders en de banken lijnrecht tegenover elkaar, omdat de eigenaren geen grote hoeveelheid duur eigen vermogen in het bedrijf willen injecteren, aldus de krant.
Provincie:
Tag(s):