dinsdag, 5. juli 2011 - 10:43

'Energievergelijkers betrouwbaar intrument'

Den Haag

De energieprijsvergelijkers scoren voldoende tot goed in het onderzoek naar prijsvergelijkers dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vandaag publiceert. Prijsvergelijkers zijn een goed instrument voor consumenten die willen overstappen van energieleverancier of energiecontract.

De NMa heeft in haar onderzoek ook overige websites betrokken die prijsvergelijkingen aanbieden en wervingskanalen bekeken. Overige websites en wervingskanalen scoren beduidend minder goed dan de echte prijsvergelijkers; ze zijn bijvoorbeeld verbonden aan een select aantal leveranciers. Bij de wervingskanalen is de keuzemogelijkheid beperkter en zijn de mogelijke prijsvoordelen kleiner. De Keijzer: 'Wij vinden dat deze websites hier een vermelding over moeten opnemen en zich niet langer mogen voordoen als neutrale prijsvergelijkers, want dat zijn ze niet en dat zet de bezoeker van deze sites op een verkeerd spoor.'

Steeds meer consumenten gebruiken vergelijkende websites om zich te oriënteren op de energiemarkt. De NMa vindt het belangrijk dat deze websites betrouwbare en correcte informatie bieden. Daarom heeft de NMa tussen oktober 2010 en maart 2011 voor de tweede keer met behulp van mysteryshoppers onderzoek gedaan naar de kwaliteit van websites die tarieven en voorwaarden voor energie vergelijken.
Provincie:
Tag(s):