dinsdag, 1. maart 2011 - 20:03

Engels proces gestart dode vrouw zonder hoofd en handen

Dinsdag is in de Old Bailey in Londen het proces tegen de 54-jarige Engelsman gestart die onder andere wordt verdacht van de moord op een vrouw die in 1990 in de Rotterdamse Westersingel dood werd gevonden. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt.

De man werd in 2010 aangehouden door politiemensen van het Rotterdamse Cold-Case-team en de Engelse Metropolitan Police. Die werken samen in een Joint Investigation Team.

Dode vrouw zonder hoofd en handen
De dode vrouw in de Westersingel, van wie hoofd en handen waren verdwenen, kon pas in 2008 definitief geïdentificeerd worden. Onderzoek wees uit dat er mogelijk verband was met de moord op de Engelse Paula Fields die in 2001 in een Brits kanaal werd gevonden, eveneens ontdaan van hoofd en handen. Daarop werd in 2009 het JIT gestart.

Het proces in de Old Bailey is dinsdag begonnen met het selecteren van de jury. Vervolgens vindt in het proces de voordracht plaats van zowel het Britse Openbaar Ministerie als de verdediging.

Het Britse rechtssysteem verschilt zeer van het Nederlandse. Omdat alles aan de jury moet worden gepresenteerd duren de voordrachten waarschijnlijk enige uren. Het gehele proces duurt naar verwachting tussen de vier en zes weken.
Provincie:
Tag(s):