vrijdag, 2. december 2011 - 10:20

Enkele confrontaties rond wedstrijd FC Twente-Fulham

Enschede

Gezien de grote aantallen supporters die donderdag aanwezig waren in Enschede is de dag en avond vrij rustig verlopen met een negatieve uitschieter t.a.v. de schermutselingen en vernielingen in de omgeving van het Colosseum vlak voor aanvang van de wedstrijd.

'Dit wordt nader onderzocht door Politie Twente, want dit gedrag wordt niet getolereerd', meldt de politie vrijdag.

Vooraf aan de wedstrijd FC Twente – Fulham zijn er enkele schermutselingen geweest tussen de supportersgroepen. Deze zijn door de politie in de kiem gesmoord. Halverwege de middag heeft de politie op de Oude Markt in Enschede actie ondernomen om de supportersgroepen te scheiden.

Vernielingen
Rond 17.30 uur was dit ook het geval toen supporters agressief reageerden ten opzichte van elkaar in de omgeving van de bioscoop. Hierbij werd in de hal van de bioscoop meubilair vernield en zijn enkele ruiten van een horecagelegenheid gevestigd aan het Colosseum gesneuveld.

De toedracht van de schermutselingen in de omgeving van het Colosseum wordt door Politie Twente nader onderzocht.
Ongeveer 1300 Fulham supporters hebben de wedstrijd in Enschede bezocht. De politie was de overdag duidelijk zichtbaar aanwezig in de binnenstad van Enschede en ’s avonds in en rondom het stadion.

Aanhoudingen
In totaal heeft Politie Twente 5 personen aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum van de politie in Borne. Het gaat om 1 Fulham supporter en 4 Twente supporters.

1 Fulham supporter voor opruiing;
1 Twente supporter voor diefstal;
1 Twente supporter voor opruiing;
1 Twente supporter voor geweldpleging;
1 Twente supporter voor geweldpleging tegen politie.
Provincie:
Tag(s):