vrijdag, 3. juni 2011 - 17:42

Enkhuizen-Lelystad N302 afgesloten na frontale aanrijding

Vrijdagmiddag zijn vijf personen gewond geraakt nadat een personenauto frontaal een personenbusje raakte op de N-302 Markerwaarddijk tussen Enhuizen-Lelystad.

‘De N302 werd tengevolge van de ravage die ontstond in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer’, meldt de politie vrijdagmiddag.

Hulpdiensten massaal aanwezig
Twee traumahelikopters, acht ambulances, brandweer en politie rukten direct uit om de slachtoffers medische zorg te bieden. Verwacht wordt dat de N302 tussen Enkhuizen en Lelystad pas na 17.30 uur weer kan worden vrijgegeven.

Specialisten van de dienst Verkeersongevallenanalyse verrichten technisch en sporen onderzoek. Alle gewonden zijn inmiddels overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in Lelystad, Hoorn en Amsterdam.

Rond 14.30 uur raakte een 39-jarige bestuurder uit Stedebroeck tengevolge van een inhaalmanoeuvre op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer van de N302. Daarbij raakte de bestuurder met zijn auto een personenbusje vol aan de voorzijde.

Beide voertuigen raakten tengevolge van de enorme klap total-loss. In het personenbusje zat een familie uit Heerhugowaard onderweg naar Lelystad. Van de zes inzittenden in het busje raakten vier volwassen gewond maar bleven twee kinderen wonderwel ongedeerd.

Twee van inzittenden uit het busje raakten door de aanrijding bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. Twee van de vijf gewonden zijn aangemerkt als zwaargewond. Het letsel van de andere drie gewonden is onbekend.

Alle slachtoffers zijn vervoerd middels ambulance naar verschillende ziekenhuizen in Lelystad, Hoorn en Amsterdam. Behalve hulpdiensten uit Flevoland rukten ook ambulance, brandweer en politie uit de provincie Noord Holland uit naar de plaats des onheils.

Een derde auto, die direct na de aanrijding één van de plotseling stilstaande voertuigen niet meer kon ontwijken, raakte eveneens zwaar beschadigd. De bestuurder van deze auto bleef gelukkig ongedeerd.

De gewonden zijn een 39-jarige man uit Stedebroeck (NH), en bij de inzittenden van de personenbus een 33-jarige man uit Heerhugowaard, een 38-jarige vrouw uit Heerhugowaard, een 74-jarige man uit Heerhugowaard en een 69-jarige vrouw uit Heerhugowaard.
Provincie:
Tag(s):