woensdag, 13. juli 2011 - 12:02 Update: 08-07-2014 0:57

'Enorme financiële schade FC Twente'

(Elf Voetbal) Het instorten van het dak van de Grolsch Veste heeft verregaande financiële consequenties voor FC Twente.

"We kunnen op dit moment onmogelijk alle gevolgen overzien, maar vast staat dat FC Twente enorme financiële schade lijdt," aldus voorzitter Joop Munsterman.

Volgens Munsterman gaat het echt om miljoenen. "Met zulke bedragen kan het niet anders of het ongeluk heeft directe invloed op de nabije toekomst van FC Twente," laat de voorzitter weten in TC/Tubantia.

FC Twente kan de thuiswedstrijd in de derde voorronde van de Champions League in elk geval niet in eigen stadion afwerken. Ook de eerste competitiewedstrijd in het eigen stadion komt in gevaar. "Dat komt omdat de lichtcapacitieit op dit moment onvoldoende is. Normaal hangen de lampen immers aan het dak."

FC Twente wijkt voor de Champions League uit naar Arnhem (Gelredome) of Gelsenkirchen (Arena Auf Schalke). Munsterman verwacht dat het duel in het stadion van Schalke 04 wordt gespeeld.

Bij het instorten van het dak, vorige week donderdag, kwamen twee mensen om het leven. Munsterman en Jan van Halst hebben de nabestaanden en gewonden bezocht.
Categorie:
Tag(s):