woensdag, 30. maart 2011 - 15:39 Update: 08-07-2014 0:31

Enschede maakt vrije parkeerplaatsen online zichtbaar

Enschede

Vanaf deze week is het mogelijk om online via de mobiele telefoon de actuele beschikbaarheid van parkeerfaciliteiten in Enschede te bekijken. De gemeente haalt deze informatie uit het bestaande Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS).

Mobiele telefoon
Bezoekers van de stad kunnen, niet alleen op de borden langs de weg, maar ook via mobiel zien waar vrije parkeerplaatsen zijn. Met de mobiele telefoon is deze service te vinden via m.enschede.nl onder `Parkeren'. Daarnaast zijn de mogelijkheden om mobiel te betalen voor een parkeerplaats uitgebreid.

Met deze nieuwe parkeerinformatie kunnen bezoekers, voordat ze aan hun reis beginnen, goed geïnformeerd beslissen wanneer en met welk vervoer ze naar de stad reizen. Niet alleen staat vermeld waar de parkeerfaciliteiten liggen, maar ook de route er naar toe.

Bovendien geeft het systeem aan of parkeerfaciliteiten vol of leeglopen (trend). Zo kan een bezoeker eventueel uitwijken naar een garage met meer beschikbare parkeerplaatsen. De informatie wordt elke minuut ververst. Binnenkort is deze actuele parkeerinformatie ook via de website www.enschede.nl te vinden.

Voordelen
Actuele parkeerinformatie heeft zowel voordelen voor bezoekers als voor bewoners van de stad. Met actuele informatie over de vrije parkeerplaatsen wil de gemeente het zoekverkeer in de binnenstad verminderen. Automobilisten die weten waar vrije parkeerplaatsen zijn, hoeven minder rond te rijden op zoek naar een parkeerplaats. En minder zoekende auto's op straat verbetert onder andere de luchtkwaliteit.

Mobiel betalen
In Enschede is het ook mogelijk te betalen met een mobiele telefoon voor parkeren in een parkeerhaven. Via de mobiele telefoon kan een bezoeker zich aanmelden bij een parkeerserviceprovider en het nummer van de betreffende parkeerplaats sms'en om de parkeertijd te activeren of te deactiveren. Meer informatie is te vinden op www.parkereninenschede.nl
Categorie:
Tag(s):