zondag, 31. juli 2011 - 21:42

EOD doorzoekt woning Emmen na explosie

Emmen

In Emmen heeft zich zondag aan het eind van de middag een explosie voorgedaan in een appartementencomplex. Hierbij zijn twee personen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

De ontploffing vond plaats in een woning in de wijk Rietlanden op de tweede verdieping. De woning zelf en ook naastgelegen woningen raakten zwaar beschadigd. Er zijn tien woningen ontruimd. Voor deze bewoners is onderdak geregeld. Het zou volgens de politie niet gaan om een gasexplosie.

Onderzoek EOD
De EOC (Explosieven Opsporingscommando) heeft zondagavond omstreeks 21.00 uur een eerste onderzoek in de woning gedaan. Hierbij zijn enkele explosieve stoffen veiliggesteld en diezelfde avond op een braakliggend terrein nabij Emmen tot ontploffing gebracht. Zij zullen vandaag hun onderzoek in en rondom de woning voortzetten.

Door de ontploffing vlogen de dakpannen door de lucht en raakten geparkeerde auto's beschadigd. De brand die na de ontploffing is ontstaan is door de brandweer geblust. Beide gewonde mannen zijn door de politie aangehouden.
Provincie:
Tag(s):