vrijdag, 30. december 2011 - 14:14

EOD haalt door tiener gemaakte vuurwerkbom uit ouderlijke woning

Nieuwerkerk aan den IJssel

Vrijdagochtend om even voor 11.00 uur zijn bewoners van een woning aan het Fresiaveld naar de politie gegaan en meldden dat hun zoon in hun woning een hoeveelheid brandbare vloeistof had verbonden met illegaal vuurwerk.

Omdat dit een gevaarlijke combinatie is, is een bomverkenner van politie Hollands Midden naar de woning gegaan, die de expertise van de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) ter plaatse heeft gevraagd.

De EOD is de woning binnen gegaan en trof een pakket aan van brandbare stoffen met illegaal vuurwerk. Dit is van elkaar gescheiden, waarna de situatie onder controle was. De politie heeft de goederen in beslag genomen en zal deze vernietigen.

Zoon
Een 14-jarige zoon is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie is heel blij met de het feit dat deze ouders melding hebben gedaan bij de politie. ‘Vooral jongeren beseffen niet wat voor bommen ze in huis hebben met illegaal vuurwerk, of legaal vuurwerk gecombineerd met andere stoffen’, aldus de politie vrijdag.

Melden
‘Wij moedigen iedereen aan die het idee heeft dat er bij hem of haar in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt of op een niet toegestane manier verhandeld wordt dit direct bij Meld Misdaad Anoniem, via het gratis nummer 0800-7000, of bij de politie op 0900-8844 te melden’.
Provincie:
Tag(s):