dinsdag, 2. augustus 2011 - 10:18

EOD vindt geen explosieven meer in Emmer woning

Emmen

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) heeft maandagavond de woning aan de Torenvalk in Emmen vrij van explosiegevaar verklaard. Er zijn geen explosieve stoffen meer aangetroffen in de woning.

De EODD heeft ondersteuning gehad van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De woning is daarna overdragen aan de politie welke gestart is met het technisch onderzoek in de woning voor het strafrechtelijk onderzoek. Wel is er een kleine hennepkwekerij in de woning aangetroffen. De 42 planten zijn maandagavond direct geruimd.

Maandagmiddag is ook de woning van de 20-jarige verdachte aan de Notaris Oostingstraat in Emmen doorzocht. Hier zijn geen explosieve stoffen aangetroffen.

De verdachten zijn maandagmiddag ontslagen uit het Scheper Ziekenhuis te Emmen. Zij zijn overgebracht naar het cellencomplex in Assen en daar ingesloten in afwachting van het onderzoek.

De vraag of de twee aangehouden verdachten ook in verband worden gebracht met de opgeblazen flitspaal aan de Nieuw-Amsterdamsestraat afgelopen mei kan nu nog niet beantwoord worden. Hierover zullen de verdachten later in het onderzoek bevraagd worden, maar de eerste prioriteit is de explosie in de Torenvalk van afgelopen zondag.
Provincie:
Tag(s):