maandag, 9. mei 2011 - 21:08

Eredivisie Beach Volleyball trapt af in Assen

Assen

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei trappen de dames de Eredivisie Beach Volleyball af tijdens de Assen Women Open.

Het Koopmansplein geldt ook dit jaar als de locatie waar de seizoensopening plaatsvindt. Dit seizoen spelen er veel nieuwe teams in de Eredivisie, waardoor de strijd vanaf het eerste moment zal gaan losbarsten. Met de aanwezigheid van het topteam Meppelink – Wesselink krijgt het evenement ook een Drents tintje.

De 21-jarige Madelein Meppelink speelt sinds 2010 samen met haar twee jaar oudere kompaan Marloes Wesselink. Sindsdien hebben ze al heel wat mooie titels veroverd. De titel in Assen staat hier echter nog niet bij. In 2010 moesten zij jammer genoeg, in verband met internationale verplichtingen, bij de eerste editie in de Drentse hoofdstad verstek laten gaan. Dit jaar biedt de internationale kalender echter meer ruimte en staat het team als eerste geplaatst in Assen. Voor Madelein Meppelink is de Eredivisie in Assen bijna een thuiswedstrijd. Zij komt oorspronkelijk uit Drenthe en speelde, voor zij zich toelegde op beach volleyball, lange tijd indoorvolleyball in het eerste damesteam van Emmen ’95.

Een team dat wel eens voor verrassingen kan zorgen is het als 5e geplaatste duo Remmers – De Waard. Danielle Remmers speelt tijdens de seizoensopening noodgedwongen met Nienke de Waard. Vaste partner Sophie van Gestel is herstellende van een knieblessure, die zij half maart opliep tijdens een training. Nienke de Waard is voor Remmers geen onbekende. De in de Duitse Bundesliga uitkomende De Waard speelde in 2010 tijdens de Eredivisie in Scheveningen ook al samen met Remmers, toen een blessure Van Gestel eveneens aan de kant hield.

Het Eredivisie evenement in Assen is vrij toegankelijk voor bezoekers.
Provincie:
Tag(s):