woensdag, 11. mei 2011 - 9:20

Eurocodicil ondersteunt actie om wereldwijd aantal verkeersongevallen te verminderen

Bilthoven

De internationale automobielbond ‘Federation Internationale de l’Automobile’ (FIA) lanceert op 11 mei 2011 de ‘Decade of Action for Road Safety’, een initiatief om het aantal verkeersongevallen wereldwijd te verminderen.

In het kader van dit initiatief, geeft FIA haar steun aan Euro-codicil Europa, voor het bijdragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid. Euro-codicil Europa introduceerde de Europese reddingskaart Euro-codicil zes maanden geleden succesvol in Nederland, gevolgd door België.

Inmiddels zijn duizenden inwoners van de Benelux in het bezit van de reddingskaart voor in de auto. Het Euro-codicil verstrekt hulpverleners relevante informatie over de auto en de inzittenden en versnelt hiermee de reddingsactie. Dankzij deze kostbare tijdswinst kan het risico op overlijden, blijvende invaliditeit of ernstig letsel drastisch worden verlaagd.

Het Euro-codicil stelt consumenten in staat hun eigen persoons- en voertuiggegevens in kaartvorm beschikbaar te stellen voor hulpverleners.
De reddingskaart bestaat uit een voertuigkaart en een personenpas en is verkrijgbaar via www.euro-codicil.eu. Het Euro-codicil wordt mede ondersteund door Veilig Verkeer Nederland, Zorgverzekeraars Nederland en Het Verbond van Verzekeraars.

Recentelijk werd de reddingskaart voor de Belgische markt geïntroduceerd tijdens een campagne van het Belgisch Instituut Voor de Verkeersveiligheid. De levensreddende kaart staat in lijn met de ‘Decade of Action for Road Safety’ van de FIA.

Aantal verkeersongevallen wereldwijd verminderen
Op 11 mei geeft Michael Schumacher, Formule 1 Wereldkampioen, samen met Jerzy Buzek, President van het Europese Parlement, de aftrap voor de ‘Decade of Action for Road Safety’. Dit initiatief van de FIA is een reactie op het groeiende aantal gewonden door verkeersongevallen en wordt door ruim 100 regeringen wereldwijd ondersteund. Met de ‘Decade of Action for Road Safety’ hoopt de FIA het aantal verkeersongevallen te stabiliseren en vervolgens te verminderen.
Provincie:
Tag(s):