zondag, 17. april 2011 - 18:49 Update: 08-07-2014 0:59

Europese droom Feyenoord stukje realistischer na 6-1 tegen Willem II

Rotterdam

(Elfvoetbal) Mario Been werd een paar weken geleden nog uitgelachen, toen hij zei dat Feyenoord zich nog kon plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.

Na de 6-1 winst op Willem II is de ploeg echter nog maar een punt verwijderd van de felbegeerde achtste plaats, terwijl ook het slechte doelsaldo werd bijgewerkt.

Na twintig minuten zag het er niet naar uit dat Feyenoord een makkelijk middagje zou krijgen in de zonnige Kuip. Op dat moment zette Andreas Lasnik de bezoekers op een 0-1 voorsprong uit een perfect genomen vrije trap en leek Feyenoord een lastige middag tegemoet te gaan. De openingstreffer schudde de Rotterdammers echter wakker, wat binnen tien minuten leidde tot een voorsprong.

Eerst werkte Luc Castaignos de bal over de lijn, nadat een kopbal van Georginio Wijnaldum was gekeerd en twee minuten later werd een goede aanval via Kamohelo Mokotjo en Marcel Meeuwis uiteindelijk afgerond door Ryo Miyaichi. Voor Willem II was dat een klap, die de ploeg niet meer te boven kwam, zo bleek na rust.

Binnen een kwartier na de pauze was de stand al 4-1 door een rake kopbal van Bruno Martins Indi en een benutte penalty van Castaignos, die zelf was neergelegd door Bart Biemans. De ruime voorsprong betekende voor Feyenoord een uitgelezen kans om in het laatste half uur nog iets aan het doelsaldo te doen, dat slechter is dan dat van nummer acht FC Utrecht (0) en nummer negen Heracles Almelo (+3). Wijnaldum zorgde met een handig wippertje over Vladan Kujovic voor de 5-1 en Ryo maakte de 6-1, waardoor het doelgemiddelde van de de ploeg nu -2 is.

De komende weken kan dat nog van belang worden, als Feyenoord in de laatste drie duels (PSV thuis, VVV uit en NEC thuis) de Europese droom probeert te verwezenlijken. Voor Willem II wordt het steeds moeilijker om degradatie te ontlopen. De achterstand op VVV blijft vijf punten.