donderdag, 14. juli 2011 - 18:37

Extra afvaart Fast Ferries

Vlissingen

Donderdag 14 juli 2011 opende gedeputeerde George van Heukelom (openbaar vervoer) de verbouwde terminals van de Fast Ferries in Vlissingen. In de terminals staan nieuwe toegangspoortjes die zijn voorzien van een OV-chipkaartmogelijkheid.

Deze vernieuwing zorgt ervoor dat reizigers met het openbaar vervoer nu overal terecht kunnen met hun OV-chipkaart in onze provincie. Verder maakte hij bekend dat de dienstregeling van de Fast Ferries wordt uitgebreid met een extra afvaart om 6.48 uur vanuit Breskens in de zomerdienstperiode. In de winterdienstperiode is er sprake van een verschuiving, want dan vervalt hierdoor de afvaart van 8.48 uur vanuit Breskens. De nieuwe afvaart om 6.48 uur vergroot de reismogelijkheden voor forenzen. Hiermee komt GS tegemoet aan een wens vanuit verschillende kanten van de samenleving. De afvaart om 6.48 uur gaat in op maandag 5 september 2011.

De nieuwe toegangspoortjes vervangen de vorige poorten, waarvan de economische levensduur was verstreken. Er is gekozen voor poorten die zowel met de OV-chipkaart als met de vertrouwde barcode ticket kunnen worden bediend. Dit duale gebruik is uniek in Nederland. De apparatuur in de nieuwe terminals heeft een levensduur van minimaal acht jaar.

Het college van GS besteedde 350.000 euro aan de modernisering van de terminals van de Fast Ferries in Vlissingen en Breskens. De betalingsloketten voor reizigers ondergingen ook een metamorfose en staan nu in het midden van de hal. Aan beide kanten zijn gemoderniseerde toegangspoortjes geplaatst. De terminals zijn hierdoor logischer ingedeeld, waardoor de routing voor de reizigers aanmerkelijk is verbeterd. Vervoerder Veolia Transport hoopt zodoende de lange rijen voor de kassa en toegangspoortjes in het hoogseizoen beter te scheiden met een vlotte doorstroming van reizigers in de terminals als doel.
Provincie:
Tag(s):