vrijdag, 18. november 2011 - 16:26 Update: 08-07-2014 0:27

Extra concert Symphonica in Rosso met Doe Maar

De belangstelling voor Symphonica in Rosso met Doe Maar is zo groot dat besloten is om een extra concert toe te voegen. Ook op vrijdag 19 oktober treedt Doe Maar op in het Arnhemse GelreDome. De kaartverkoop voor het extra concert is direct begonnen.

Dinsdag kondigde de band tijdens een onaangekondigd optreden in Austerlitz aan dat zij de hoofdact is van de zevende editie van Symphonica in Rosso. Doe Maar treedt op met het 40-koppige symfonische orkest van Guido’s Orchestra en zal tijdens de Symphonica concerten voor het eerst al hun nummers spelen.

Begin jaren tachtig ontketende de Nederlandstalige band Doe Maar een ware rage in Nederland, die was te vergelijken met die van The Beatles in hun hoogtijdagen. Doe Maar scoorde grote hits met Doris Day, Is Dit Alles, De Bom, 1 Nacht Alleen, Pa en maakte heftige reacties los in Nederland met liedjes als Nederwiet, Je Loopt Je Lul Achterna en Heroïne (Godverdomme). Ook kleurde Nederland fosforgroen en zuurstokroze. Alle albums werden platina en er werd een gigantische hoeveelheid merchandise verkocht.

In 2000 kwam de band na 15 jaar afwezigheid weer bijeen voor 2 reünieconcerten. Dat werden er uiteindelijk 16 in Ahoy Rotterdam. In juli 2008 speelde de band nog twee keer in een uitverkochte Kuip in Rotterdam en dit jaar waren zij de verrassende gastartiest bij Guus Meeuwis tijdens zijn Groots met een Zachte G concerten in het Philips Stadion. Voor Symphonica in Rosso zullen alle liedjes speciaal gearrangeerd worden.
Categorie:
Tag(s):