zaterdag, 31. december 2011 - 13:33

Fabriceren rookbom leidt tot explosie en zwaargewonden

Hedel

Twee mannen van 21 en 23 uit Hedel zijn vrijdagavond overgebracht naar het ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch nadat zij probeerden een rookbom te maken van illegaal vuurwerk.

De gemeenschappelijke meldkamer werd vrijdagavond rond kwart over tien gebeld over een explosie in een woning aan de Dokter de Ridderhof in Hedel. Hulpdiensten gingen met spoed naar de opgegeven locatie. Ook de traumahelikopter vloog naar Hedel omdat er werd gemeld dat één persoon zwaar gewond zou zijn.
Eenmaal aangekomen troffen zij twee mannen van 21 en 23 jaar die voornamelijk aan het onderlijf zwaar gewond waren. De 21-jarige man werd door een arts uit de traumahelikopter ter plaatse geholpen en is direct daarna naar het ziekenhuis gebracht.

Illegaal vuurwerk
In de woning troffen agenten een zwartgeblakerde kamer aan met 6 dozen illegaal vuurwerk waarvan er vijf al helemaal leeg waren gehaald. Er lag een grote metalen buis die aan één zijde volledig was opengebarsten. Forensisch onderzoekers zullen de kamer in de woning nader onderzoeken. De twee mannen hadden geprobeerd een rookbom te maken, volgens getuigen. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de twee mannen waaruit nog moet blijken wat zij exact wilden fabriceren en waarom.
Provincie:
Tag(s):