woensdag, 11. mei 2011 - 23:06

Fairtrade ontbijt in Meppel

Meppel

De Werkgroep Fairtrade Meppel organiseert vrijdag samen met de Wereldwinkel bij diverse basisscholen in de gemeente Meppel een gratis Fairtrade ontbijt voor de leerlingen van groep 6. Met de actie kunnen kinderen en onderwijzers kennismaken met het brede fairtrade assortiment. De actie sluit aan bij de internationale dag voor eerlijke handel: 14 mei is het World Fair Trade Day. Op en rond die dag organiseren mensen over de hele wereld een Fairtrade ontbijt. Zo laten ze zien dat het heel makkelijk is om iedere dag fairtrade producten te gebruiken. Bijvoorbeeld aan de ontbijttafel.

Tijdens het Fairtrade ontbijt kunnen deelnemers diverse fairtrade producten proberen. Van koffie, thee, vruchtensappen tot aan broodbeleg zoals pindakaas, hagelslag en honing. Ook zijn er fairtrade rijstwafels. Deze producten zijn verhandeld volgens eerlijke handelsvoorwaarden, zodat kleine boeren en producenten in ontwikkelingslanden de kans krijgen zich op eigen kracht te ontwikkelen en te werken aan een duurzame toekomst.

Op en rond 14 mei organiseren Wereldwinkels, werkgroepen Fairtrade Gemeenten en anderen in het hele land Fairtrade ontbijtjes. In Nederland is de actie een initiatief van Fair Trade Original, Fairtrade Gemeenten, WAAR en Wereldwinkels. Alle organisatoren zorgen er samen voor dat er rond en na World Fair Trade Day meer fairtrade (ontbijt)producten worden gebruikt en verkocht. Dit komt ten goede aan boeren en producenten in ontwikkelingslanden.
Provincie:
Tag(s):