woensdag, 29. juni 2011 - 14:08

Familie Mary-Anne Goossens terug naar Nederland

De familie en vrienden van Mary-Anne Korten die de afgelopen dagen in de omgeving van Nerja verbleven, keren vandaag terug naar Nederland. Na een periode van intensief zoeken, is er nog steeds geen enkele bruikbare aanwijzing binnengekomen over wat er met Mary-Anne gebeurd kan zijn.

“We hebben in Spanje alles gedaan wat we op dit moment konden doen”, aldus Mary-Annes zoon Fritz Korten. “We geven absoluut niet op, maar het is voor ons emotioneel heel zwaar dus we willen even opladen en bij onze vrienden en familie zijn in Nederland. Maar als er nieuws is dan staan we direct klaar om weer naar Spanje af te reizen”.

Fritz Korten benadrukt dat er formele communicatielijnen over de voortgang van het onderzoek zijn afgesproken met de Spaanse politie, het consulaat in Torremolinos en de ambassade in Madrid. Tevens houdt de familie intensief contact met een groep Nederlanders die woonachtig is in (de omgeving van) Nerja, en de afgelopen dagen nauw betrokken is geweest bij het onderzoek en de ontwikkelingen.

De grootschalige zoekactie die de Guardia Civil maandag en dinsdag heeft gehouden in de omgeving van Frigliana, heeft tot dusver niets opgeleverd. Tevens is het de politie nog steeds niet gelukt om het laatste GSM-signaal van Mary-Anne uit te peilen.

Achtergrondinformatie

Sinds vrijdagochtend 17 juni wordt de Limburgse Mary-Anne Goossens vermist. Mary-Anne is vorige week dinsdag 14 juni vertrokken voor een 10-daagse vakantie naar Malaga (Spanje). Het laatste contact heeft zij donderdagavond per sms gehad met haar kinderen. Mary-Anne heeft op donderdag 16 juni ’s middags ingecheckt in hotel Bajamar in Nerja. Haar creditcard en pinpas zijn op die dag voor het laatst gebruikt.

Donderdagavond heeft ze in het hotel geslapen. Vrijdag 17 juni is zij ’s ochtends naar het nabijgelegen plaatje Frigiliana gegaan. Vrijdag rond 13.00 uur is ze voor het laatst gesignaleerd in een winkeltje en sindsdien ontbreekt ieder spoor van Mary-Anne. Vanaf vrijdag 17 juni heeft ze ook niet meer in het hotel geslapen. Vrijdag 24 juni zou ze teruggevlogen zijn naar Nederland. Helaas zat Mary-Anne niet in het vliegtuig.
Provincie:
Tag(s):