donderdag, 7. juli 2011 - 10:18

Familie omgekomen gezin Hoofddorp woedend op burgemeester

Hoofddorp

De familie van het gezin dat maandagnacht omkwam bij een woningbrand in Hoofddorp is woedend op burgemeester Theo Weterings van de gemeente Haarlemmermeer.

De burgemeester zou volgens de familie ten onrechte de conclusie hebben getrokken dat de fatale brand door een van de familieleden is gesticht.

“De politie heeft ons verzekerd dat die conclusie absoluut nog niet getrokken mag worden”, vertelt Rezgar Kabir, neef van het omgekomen gezin in de Telegraaf. De familie gaat dan ook een officiële klacht indienden tegen de burgemeester.

Het openbaar ministerie (OM) benadrukt dat uit het prille onderzoek absoluut nog geen conclusies getrokken kunnen worden. “Zeker niet in zulke gevoelige zaken”, aldus een persofficier van het OM.

Bij de fatale brand kwamen vijf mensen om het leven. Het gaat om een 43-jarige man, zijn 35-jarige vrouw, en hun drie kinderen: twee meisjes en een jongen van respectievelijk, elf, negen en zeven jaar oud. Het gezin woonde sinds 2000 in Nederland en sinds 2010 in Hoofddorp.
Provincie:
Tag(s):