donderdag, 22. december 2011 - 12:50 Update: 08-07-2014 0:55

Fanclubs Ajax nemen afstand van fan, die voor 50 euro Esteban aanviel

Amsterdam

(Elf Voetbal) Na voorzitter Daniel Dekker heeft nu ook de officiële supportersvereniging Ajax (SVA) van zich laten horen. Ze nemen duidelijk afstand van de zogenaamde fan, die woensdagavond tijdens het bekerduel met AZ doelman Esteban aanviel.

Een anonieme fan meldt dat de 19-jarige 'supporter' het veld betrad in een afspraak rond een weddenschap van 50 euro. "Het is weer zo'n avond dat 35.000 mensen die zin hebben in een potje „foebele" de dupe worden van een gek", staat er op de site van de officiële Supportersvereniging Ajax (SVA). "Probeer het maar eens uit te leggen, het lukt gewoon niet. Drank maakt meer kapot dan je lief is, blijkbaar."

"34.999 Ajacieden weten dat nu, buiten hun schuld. Dat is niet leuk, dat doet pijn en dat maakt ons allemaal boos. Op die ene gek na die het voor de rest verpest. Niemand die zich Ajax - AZ zal herinneren om de mooie goal van Gregory van der Wiel. Het was een trieste avond."

Ook de AFCA Supportersclub, een organisatie waarbij veel leden van de harde supporterskern van Ajax zich aansluiten, veroordeelt de actie. "AFCA distantieert zich nadrukkelijk van het gedrag van deze mafketel, die het voor alle echte supporters verziekt", luidt de tekst van hun statement.
Categorie:
Tag(s):