dinsdag, 5. juli 2011 - 21:37

Fatale brand Hoofddorp niet van buiten aangestoken

Hoofddorp

Er is geen enkele indicatie dat de fatale brand van dinsdagochtend in Hoofddorp van buiten is aangestoken. Dit heeft de gemeente Haarlemmermeer dinsdagavond bekendgemaakt in een persconferentie.

Het onderzoek van de politie onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie naar de oorzaak van de brand in een woning in de Hoofddorpse wijk Toolenburg heeft aanwijzingen opgeleverd die duiden op een misdrijf.

Jerrycan en obstakels
Die aanwijzingen zijn behalve de vondst van vijf lichamen en de explosie ook de aanwezigheid van een jerrycan in de woning en obstakels voor de deur. Deze gegevens doen sterk vermoeden dat er sprake is van brandstichting.

Identificatie slachtoffers
De identificatie van de slachtoffers gaat zeker nog tot vrijdag duren. Het ligt voor de hand dat de vijf slachtoffers dezelfden zijn als diegenen die als bewoners van het bewuste pand staan ingeschreven.

Lichamen buiten zicht kinderen naar mortuarium
Omdat Toolenburg een kinderrijke wijk is, is besloten de stoffelijke overschotten dinsdagavond naar het mortuarium te vervoeren op een tijdstip dat de meeste kinderen, op bed liggen. Deze informatie is dinsdagavond gedeeld met omwonenden en ouders van medeleerlingen.

In de woning aan de Haya van Somerensingel in Hoofddorp ontstond in de nacht van maandag op dinsdag even voor 02.00 een grote brand. Daarbij zijn twee volwassenen en drie kinderen om het leven gekomen.

Burgemeester Theo Weterings heeft direct na de gebeurtenis zijn medeleven uitgesproken in de richting van alle betrokkenen, zowel familie, omwonenden als medeleerlingen. Vermoedelijk zijn de slachtoffers de bewoners die op dit adres stonden ingeschreven: een 43-jarige man, zijn 35-jarige vrouw, en hun drie kinderen: twee meisjes en een jongen van respectievelijk, elf, negen en zeven jaar oud.

Het gezin woonde sinds 2000 in Nederland en sinds 2010 in Hoofddorp. In de directe omgeving van de slachtoffers is geschokt gereageerd op het tragische nieuws.

Dinsdagmorgen is direct contact gezocht met de school van de kinderen. Ook zijn psychosociale zorg en slachtofferhulp aanwezig. Dinsdagavond was er een speciale besloten bijeenkomst voor omwonenden en ouders van medeleerlingen.
Provincie:
Tag(s):