woensdag, 18. mei 2011 - 9:17 Update: 08-07-2014 0:58

Fax naar Enschede: Ajax akkoord met transferbedrag Janssen

(ElfVoetbal)Een spits (Kolbeinn Sigthorsson), een buitenspeler (Derk Boerrigter) en een linkermiddenvelder. Het wensenlijstje van Frank de Boer is duidelijk. De ontbrekende naam van de gewenste linkspoot nu ook: Theo Janssen.

De spelmaker van FC Twente moet het Ajax-middenveld volgend seizoen completeren. "Wij zijn zeer geinteresseerd in Theo", zo verklaarde De Boer tijdens een kampioensbezoek aan hoofdsponsor Aegon. De 29-jarige Arnhemmer heeft een clausule in zijn contract staan dat -ie voor drie miljoen euro mag vertrekken bij de uitgetreden landskampioen.

Op de achtergrond speelt mee dat Janssen een vertroebelde relatie heeft met voorzitter Joop Munsterman. In de loop van dit seizoen zijn schadelijke verhalen over Janssens reputatie de wereld ingeholpen. De international vermoedt dat deze door de preses de wereld zijn ingeslingerd.

Zelf aast Janssen inmiddels ook op een vertrek. "Ik ga volgende week met mijn zaakwaarnemer zitten en hoop dat er iets moois bij zit."

UPDATE: De overgang van Theo Janssen van FC Twente naar Ajax lijkt slechts een kwestie van tijd. De Amsterdammers hebben de concurrent per fax laten weten akkoord te gaan met de gelimiteerde transfersom. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant heeft Twente de middenvelder gevraagd te wachten met een kleine operatie, totdat hij de medische keuring in Amsterdam heeft afgerond. Ajax en Janssen moeten het nog eens worden over de arbeidsvoorwaarden.
Categorie:
Tag(s):