zaterdag, 10. december 2011 - 21:18 Update: 08-07-2014 0:55

FC Twente neemt in tweede helft afstand van sterk NEC

(ElfVoetbal)FC Twente heeft zaterdagavond met veel moeite weten te winnen van NEC. De ploeg van trainer Co Adriaanse had het in de eerste helfst zeer lastig met de bezoekers, maar slaagde erin om in de tweede helft de zege binnen te slepen.

Bij de thuisploeg begon Nacer Chadli in de basis. Vorige week raakte de Belgisch international geblesseerd tegen FC Utrecht (2-6 winst). Echter is de middenvelder snel hersteld, waardoor hij in de basis startte.

De Tukkers begonnen vrij onzeker aan het duel, waardoor NEC via Genéro Zeefuik in de openingsfase een goede kans kreeg om op voorsprong te komen. De centrumspits zag zijn schot echter via doelman Nikolay Mihaylov naast het doel verdwijnen.

Enkele minuten later was Emir Bajrami gevaarlijk. De Zweed dribbelde het zestienmetergebied binnen, om vervolgens af te werken. Zijn schot werd echter geblokt door de NEC-verdediging. In de dertiende minuut kreeg Chadli een goede kans namens de thuisploeg. De middenvelder schoot van dichtbij tegen NEC-doelman Gabor Babos aan.

In de 26ste minuut volgde er een uitgelezen mogelijkheid voor NEC om op voorsprong te komen. Na een goede actie van Zeefuik, was het Van der Velden die van dichtbij mistte. Ook de rebound werd gemist door Zeefuik. Tien minuten later schoot NEC-middenvelder John Goossens na een man-meer-situatie over.

Bij aanvang van de tweede helft kwam Twente-topscorer Marc Janko in het veld voor Emir Bajrami. Dit resulteerde direct in een aardige mogelijkheid, maar de boomlange aanvaller zag zijn schot geblokt worden.

In de 56ste minuut was het dan eindelijk raak. Luuk de Jong kon vrij opkomen aan de kant van FC Twente. De aanvaller besloot uit te halen, en zag zijn harde schot in de linkerhoek verdwijnen: 1-0.

In het vervolg waren er enkele goede mogelijkheden voor NEC, maar in de 73ste minuut besliste Chadli het duel. Met een knappe aanname en een geplaatst schot in de hoek, liet hij Babos kansloos.

Door de overwinning stijgt FC Twente naar de tweede plaats. PSV kan de ploeg later vanavond nog wel inhalen, maar dan moet het wel winnen van NAC Breda. NEC staat na de nederlaag