donderdag, 4. augustus 2011 - 11:04 Update: 08-07-2014 0:57

FC Twente nog één ronde verwijderd van Champions League

(Elfvoetbal) FC Twente bereikte woensdagavond ten koste van FC Vaslui de vierde en laatste voorronde van de Champions League.

Na de 2-0 van een week geleden volstond 0-0 voor de Tukkers in Roemenië. Daarmee blijft de ploeg van trainer Co Adriaanse in de race voor een plek in de groepsfase van de Champions League.

FC Twente had in Piatra Neamt eigenlijk alleen het eerste kwartier echt wat te duchten van Vaslui, dat fel uit de startblokken kwam. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Het elftal van Adriaanse kreeg daarna steeds meer controle op het duel.

Vaslui opereerde te weinig als een team om FC Twente in de problemen te brengen. Typerend was een actie van de Braziliaan Adailton, die besloot zelf te schieten terwijl zijn ploeggenoot Mike Temwanjera helemaal vrij stond. In de tweede helft was een doelpunt van Twente dichterbij dan een treffer van de thuisploeg.

FC Twente hoort vrijdag bij de loting welke club de tegenstander is in de laatste voorronde. Tot de mogelijke tegenstanders behoren Bayern München, Arsenal en Villarreal. De winnaar van deze tweeluik plaatst zich voor de Champions League, de verliezer gaat naar de groepsfase van de Europa League.
Categorie:
Tag(s):