donderdag, 27. januari 2011 - 8:46 Update: 08-07-2014 1:00

FC Twente plaatst zich ten koste van PSV voor halve finales KNVB beker

Enschede

(Elfvoetbal) FC Twente heeft zich vanavond ten koste van PSV geplaatst voor de halve finales van de KNVB Beker. Na 120 minuten hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht (1-1), waarna Sander Boschker zich in de strafschoppenserie kon ontpoppen tot de held van Enschede.

In de beginfase was het vooral PSV dat de aanval zocht. De ploeg van trainer Fred Rutten probeerde via de vleugels voor gevaar te zorgen, maar tot grote kansen leidde dit niet. In de loop van de eerste helft beet Twente wat meer van zich af, maar dichtbij een doelpunt kwamen de Tukkers niet.

Na de pauze beleefden de toeschouwers meer kijkplezier. Marc Janko, de man in vorm, kreeg de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Zijn poging ging echter net naast. Aan de andere kant probeerde Ola Toivonen het tevergeefs van afstand.

Halverwege de tweede helft was Nacer Chadli dichtbij de openingstreffer. Zijn inzet belandde echter in de handen van Andreas Isaksson. Twintig minuten voor tijd was het wel raak. Orlando Engelaar kreeg de bal ongelukkig op zijn hand in het eigen strafschopgebied, waarna arbiter Pieter Vink niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Theo Janssen nam zijn verantwoordelijkheid en benutte de penalty: 1-0.

Tien minuten voor tijd kon Chadli de wedstrijd op slot gooien op aangeven van Luuk de Jong, maar zijn inzet eindigde op de voeten van Isaksson. Even later kreeg invaller Denny Landzaat de bal niet goed mee. Toen de thuisploeg de buit binnen dacht te hebben, sloeg Danny Koevermans toe. De spits, tien minuten voor tijd ingebracht, haalde in blessuretijd succesvol uit: 1-1.

In de verlening was Landzaat al snel dichtbij een nieuwe voorsprong. Isaksson was echter opnieuw een sta-in-de-weg. Aan de andere kant hield Sander Boschker Twente in de race met twee knappe reddingen. Eerst op een inzet van Marcus Berg, vervolgens de rebound van Balázs Dzsudzsák. Daardoor moest de strijd beslist worden met strafschoppen.

Nadat beide ploegen zes strafschoppen hadden gescoord, eiste Boschker een hoofdrol op. De 40-jarige doelman, die eerder dit seizoen ook al verantwoordelijk was voor de gewonnen 'loterij' in het bekerduel met FC Zwolle, pakte de strafschop van Orlando Engelaar. Dwight Tiendalli bleef vervolgens rustig en schoot Twente naar de halve finales.
Categorie:
Tag(s):