vrijdag, 18. maart 2011 - 16:28 Update: 08-07-2014 0:59

FC Twente treft Villarreal, PSV tegen Benfica in kwartfinale EL

Enschede/Eindhoven

(Elfvoetbal) De loting van de kwartfinalewedstrijden in de Europa League is achter de rug. PSV kan zich voorbereiden op Benfica en FC Twente stuit op Villarreal. Beide Nederlandse deelnemers spelen eerst uit.

Hiermee gaat in ieder geval een wens van Fred Rutten in vervulling, die niet tegen FC Twente - "Dat zou jammer zijn voor het Nederlandse voetbal" - wilde spelen. In de andere kwartfinaleduels neemt FC Porto het op tegen Ajax-eliminator Spartak Moskou en ontvangt Sporting Braga Dinamo Kiev.

PSV treft met Benfica een oude bekende. In 1988 wonnen de Eindhovenaren ten koste van de Portugezen de eerste en enige, toen nog Europa Cup 1, uit de clubgeschiedenis. Na 120 minuten voetballen stond het 0-0. PSV won uiteindelijk na een zenuwslopende (6-5) penaltyserie.

Net als bij de Champions League-loting volgde meteen de trekking voor de halve finales. Mocht FC Twente erin slagen om Villarreal te verslaan dan treffen De Tukkers de winnaar van de wedstrijd FC Porto - Spartak Moskou. PSV komt bij winst op Benfica in de kwartfinale tegenover Braga of Dinamo Kiev te staan.
Categorie:
Tag(s):