zondag, 6. maart 2011 - 17:37 Update: 08-07-2014 1:00

FC Utrecht en Roda houden zicht op Europees voetbal na puntendeling

[ELF-Voetbal] FC Utrecht en Roda JC hebben in een zespuntenduel de punten gedeeld. Roda JC kwam in de eerste helft op voorsprong door een benutte strafschop van Mads Junker. Leon de Kogel deed in het tweede bedrijf wat terug namens de Domstedelingen: 1-1.

Roda JC leek lange tijd op weg naar een overwinning in Stadion Gelredome te Utrecht. Junker had de Kerkradenaars in de 32ste minuut vanaf de strafschopstip op voorsprong gebracht. Maar Leon de Kogel voorkwam dat FC Utrecht een pijnlijke thuisnederlaag leed. De invaller liet zich niet van de wijs brengen door doelman Przemyslaw Tyton en maakte de gelijkmaker. Vervolgens slaagde beide ploegen er niet meer in om een treffer op het scorebord te zetten: 1-1.

Voor FC Utrecht betekende het gelijkspel tegen Roda JC het zesde achtereenvolgende gelijkspel in de Eredivisie. Door de puntendeling blijft het gat tussen Roda JC en FC Utrecht drie punten in het voordeel van de Kerkradenaars. Roda staat zevende met 41 punten, FC Utrecht heeft er 38.