dinsdag, 18. januari 2011 - 14:19

Feestelijke informatiemarkt Centrum voor Jeugd en Gezin De Wolden

Zuidwolde

Maar liefst 25 organisaties uit de regio presenteren zich zaterdag op de informatiemarkt van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Zuidwolde

Alle organisaties hebben iets te bieden aan gezinnen en jongeren uit gemeente De Wolden. De informatiemarkt markeert de opening van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) De Wolden waar ouders en kinderen terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. De markt is open van 12.00 tot 16.00 uur.

Terwijl ouders hun vragen kunnen stellen aan organisaties als het consultatiebureau, een kinderdagverblijf, fysiotherapeuten of maatschappelijk werk, zijn er voor kinderen gratis activiteiten. Kleine kinderen kunnen terecht in de voorleeshoek, bij de clown of in de speelhoek. Voor de jeugd is er een gratis graffiti-workshop en speelt een band. Volop te doen dus op de markt van het CJG.

Met een informatiemarkt viert het CJG De Wolden dat het CJG vanaf die dag 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar is. Het CJG is er voor alle gezinnen in De Wolden. Zij kunnen er met alle vragen over opvoeden en opgroeien terecht. CJG-medewerkers komen op alle scholen, consultatiebureaus en zijn in het welzijnscentrum De Boerhoorn. Wie wil, kan een afspraak maken met een medewerker thuis.

Afgelopen maandag gaf wethouder Henk Lammers van gemeente De Wolden de aftrap voor de promotietoer langs de scholen, consultatiebureaus, opvangcentra en peuterspeelzalen in de gemeente. Lammers: “Ik vind de decentrale opzet van het CJG sterk. Dat de promotietoer start op locatie, onderstreept dat”. Met de promotietoer vragen de medewerkers van het CJG aandacht voor het nieuwe centrum voor ouders en kinderen en voor de opening.

De feestelijke markt vindt plaats op zaterdag 22 januari van 12.00 tot 16.00 uur in de Boerhoorn, Oosterweg 14 in Zuidwolde.

Op de foto overhandigt Wethouder Lammers het eerste naambordje van het CJG aan directeur Valentine de Ruyter van OBS de Horst in de Wijk. Daarmee opent hij officieel het CJG, dat spreekuur houdt op tal van locaties in de gemeente De Wolden.
Provincie:
Tag(s):