vrijdag, 10. juni 2011 - 16:37

Feestelijke opening leeuwenverblijf in Emmen

Emmen

Vrijdag is het nieuwe verblijf voor Afrikaanse leeuwen in Dierenpark Emmen feestelijk geopend.

Allereerst ontwaakten heel vroeg in de ochtend de prijswinnaars van de wedstrijd “Kun je brullen als een leeuw?” in de uitkijkpost bij het leeuwenverblijf. Tijdens de nacht zijn ze een aantal keren door het gebrul van mannetjesleeuw Zulu gewekt, maar vanochtend waren ze toch zeer opgetogen over een zeer spannend slaapfeestje.

Om 11.00 uur vertelde presentator Sipke Jan Bousema eerst enthousiast over het wel en wee van leeuwen in het algemeen en van de Emmense Zulu, Tia en Brandy in het bijzonder. Vervolgens nodigde hij een grote groep als leeuwen geschminkte kinderen uit om uit het leeuwenverblijf te “ontsnappen”. Dat deden ze vol overgave. Daarna ging de schuif in het leeuwenverblijf omhoog en kreeg Zulu de gelegenheid zich aan de genodigden te laten zien. Heel rustig stapte hij na enige tijd het splinternieuwe verblijf binnen en maakte niet gehinderd door het grote aantal toeschouwers een klein rondje om even lekker te gaan liggen. Dank zij wat lekkere hapjes van de verzorgers kwam Zulu weer dichter bij en maakte toen diepe indruk op de bezoekers.

De twee leeuwinnen Tia en Brandy bleven vandaag in een apart gedeelte. Pas als zij helemaal gewend zijn aan Zulu en aan het nieuwe onderkomen, gaan alle drie de leeuwen samen naar buiten.

De komende dagen zal Zulu het rijk even voor zich alleen hebben. Na een afwezigheid van bijna 40 jaar is de koning der dieren terug in Emmen.
Provincie:
Tag(s):