zaterdag, 11. juni 2011 - 14:40

Feestvierders stoten hoofd tegen viaduct

Oostrum

Drie jongens van 14, 15 en 16-jarige uit Ternaard zijn vrijdagmiddag op de Tichelwei gewond geraakt toen zij met hun hoofd tegen een viaduct kwamen.

De jongens maakten onderdeel uit van een groep jongeren met vier feestwagens voortgetrokken door tractoren. Zij deden mee aan de feestparade tijdens het dorpsfeest in Ternaard.

Het gezelschap was na het feest naar Dokkum vertrokken, waar zij zich volgens getuigen asociaal gedroegen. Zij gooiden bierdoppen en bierflesjes op straat. Daarna vertrokken de wagens richting de Tichelwei. De tractoren reden onder het viaduct van de Lauwersseewei door.

Bij het passeren van het viaduct ging het mis. De eerste drie tractoren gingen er probleemloos onderdoor, maar bij de laatste kar kwamen de drie met hun hoofd tegen het viaduct. Alle drie zijn met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum en zijn inmiddels weer ontslagen uit het ziekenhuis.

De tractor werd in beslag genomen. Ter plaatse ontstond nog een vervelende situatie doordat een aantal jongeren die onder invloed van alcohol waren de agenten belemmerden hun werk te doen. Uiteindelijk werden er geen aanhoudingen verricht.
Provincie:
Tag(s):