vrijdag, 21. januari 2011 - 12:49 Update: 08-07-2014 0:29

Ferrari onthult de vierpersoons V12

Dordrecht

Ferrari heeft de eerste foto’s onthuld van de nieuwe FF, de krachtigste en meest veelzijdige vierzitter van het merk ooit en tevens de allereerste vierwielaangedreven auto van Ferrari.

De FF — een afkorting voor Ferrari Four (vier zitplaatsen en vierwielaandrijving) — markeert een compleet nieuw GT sportwagenconcept. De nieuwe auto vormt een belangrijke breuk met het verleden en betekent niet zozeer een evolutie, maar een echte revolutie.

Deze nieuwe V12 verenigt een extreem sportief, high-performance karakter met een ongekende veelzijdigheid, een fantastisch comfortniveau en verfijnde elegantie, waardoor zowel de bestuurder als de overige inzittenden verzekerd zijn van een absoluut unieke rijervaring.

De vorm en proporties van de FF, ontworpen door Pininfarina, interpreteren op perfecte wijze de harmonieuze mix van een sportief DNA met een uitzonderlijke bruikbaarheid.

De FF is voorzien van het allereerste vierwielaandrijfsysteem van de onderneming. Ferrari’s exclusieve, gepatenteerde 4RM (vierwielaandrijving) weegt 50 procent minder dan een conventioneel vierwielaandrijfsysteem, waardoor een perfecte gewichtsverdeling behouden blijft (53 procent op de achteras). De vierwielaandrijftechnologie is compleet geïntegreerd met de elektronische dynamicacontrolesystemen van de auto en zorgt voor recordprestaties op alle soorten ondergrond en onder alle condities dankzij een continue en intelligente, voorspellende koppelverdeling naar alle vier de wielen. De FF is daarnaast uitgerust met het nieuwste magnetorologische dempingsysteem (SCM3) en de meest recente ontwikkelingen op het gebied van koolstofceramische remmen van Brembo.

De uitzonderlijke prestaties zijn te danken aan de nieuwe direct ingespoten 6.262cc motor die goed is voor 660 pk bij 8.000 tpm. Samen met zijn transaxle F1 versnellingsbak met dubbele koppeling staat hij garant voor ongekende acceleratieprestaties (0-100 km/u in 3,7 sec). De toonaangevende vermogen-gewichtverhouding van 2,7 kg/pk van het nieuwe model zorgt samen met de ideale gewichtsverdeling voor uitzonderlijk responsieve handlingeigenschappen.

Eigenaren van de FF kunnen zijn kwaliteiten optimaal ervaren: tijdens het rijden in de stad, op wegen met weinig grip, op een besneeuwde ondergrond en op het circuit.

Los van prestaties biedt het nieuwste model uit Maranello maatstaven op het gebied van interieurruimte, comfort en uitrusting die voorheen ongekend waren in een high-performance auto als deze. Hij kan op comfortabele wijze vier personen en hun bagage vervoeren dankzij de beste interieur- en bagagewaarden (450 liter, uit te breiden tot 800 liter) in deze klasse, inclusief vierdeursauto’s.

Voor de FF is een uitgebreide selectie personalisatieopties en -accessoires ontwikkeld. Daartoe behoren onder andere zes modelspecifieke exterieurkleuren en weelderige interieurbekledingmogelijkheden met speciaal geselecteerde en behandelde leersoorten.

De FF, die zijn officiële debuut beleeft tijdens de aanstaande Autosalon van Genève, wordt vandaag gepresenteerd aan de hand van de eerste drie foto’s die afkomstig zijn van een speciale fotosessie door Giovanni Gastel.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Motor
Type 65 graden V12
Cilinderinhoud 6.262 cc
Maximum vermogen 660 pk @ 8.000 tpm
Maximum koppel 683 Nm @ 6.000 tpm

Afmetingen & Gewicht
Lengte 4.907 mm
Breedte 1.953 mm
Hoogte 1.379 mm
Leeggewicht* 1.790 kg
Gewichtsverdeling 47% voor, 53% achter
Gewicht/vermogenratio 2,7 kg/pk

Prestaties
Topsnelheid 335 km/u
0-100 km/u 3,7 sec

Brandstofverbruik & Emissies (ECE+EUDC)
Brandstofverbruik** 15,4 l/100 km
Emissies** 360 g/km
Categorie:
Tag(s):