vrijdag, 25. februari 2011 - 18:48 Update: 08-07-2014 1:00

Ferrer gelooft in Europees voetbal met Vitesse, Heracles kijkt naar zichzelf

(ElfVoetbal) Moet hij met beide benen op de grond worden gezet of zit er wel degelijk een kern van waarheid in zijn uitspraken? Volgens Albert Ferrer maakt Vitesse nog altijd een reële kans om zich te kwalificeren voor de play-offs om Europees voetbal.

Tegen Heracles Almelo moet dan morgenavond eigenlijk wel worden gewonnen.

Zaterdagavond wacht voor nummer veertien Vitesse de uitwedstrijd op het kunstgras van nummer dertien Heracles Almelo. Het competitieduel wordt gefloten door scheidsrechter Ben Haverkort. De verliezer van de wedstrijd mengt zich definitief in de strijd tegen degradatie. De Arnhemse voorsprong op nummer zestien Excelsior bedraagt slechts drie punten, terwijl FC Utrecht met elf punten meer op een keurige achtste plaats staat. Die plek geeft recht op play-offs om Europees voetbal.

Met nog tien competitiewedstrijden te gaan staan de Arnhemmers voor een onmogelijke opgave, maar Ferrer sluit (nog) niet uit dat Vitesse zich plaatst voor de play-offs om een Europa League-ticket. "Met FC Barcelona ben ik drie keer landskampioen geworden op de laatste speeldag. Tot aan speelronde 34 blijf ik erin geloven", citeert Omroep Gelderland de Spanjaard, die zaterdag tegen Heracles niet kan beschikken over Wilfried Bony (bovenbeenblessure) en de geschorsten Nemanja Matic en Ismaïl Aissati. Marcus Pedersen is hersteld van zijn liesblessure en kan wel in actie komen.

Vitesse is voor Peter Bosz geen onbekende. De coach van Heracles begon er in 1981 zijn profloopbaan. "Bij Vitesse is dit seizoen veel gebeurd. Als je ziet hoe ze het seizoen begonnen en dat vergelijkt met hoe het nu is, dan is er veel veranderd. Langzaam zie je vastigheden ontstaan. Ik vind dat Vitesse op heel veel posities goede spelers heeft. Het is een ploeg die wil voetballen en daar hebben ze ook de spelers voor. Feit is dat we met drie ploegen drie punten boven de nacompetitiestreep staan, en De Graafschap is met een punt meer ook in zicht. Maar het heeft geen zin om naar andere ploegen te kijken, wij kijken naar onszelf."

Heracles kan tegen Vitesse mogelijk nog niet beschikken over Tim Breukers. Hij onderging deze week een operatie aan zijn pink. Glynor Plet en Andrej Rendla zijn er nog zeker niet bij wegens blessureleed. "Maar met beiden gaat het de goede kant op, Glynor kan wellicht maandag bij de Beloften alweer wat speelminuten maken. Voor Andrej is maandag nog te vroeg, maar ook dat gaat heel goed."

Heracles - Vitesse, zaterdag 19.45 uur

Vermoedelijke opstellingen:

Heracles: Pasveer; Breukers (?), Maertens, Van der Linden, Looms; Quansah, Overtoom, Fledderus; Douglas, Armenteros, Everton.

Vitesse: Room; Van der Struijk, Kashia, Rajkovic, Yasuda; Lopez, Matic; Babangida, Riverola, Propper; Van Ginkel.
Categorie:
Tag(s):