dinsdag, 12. juli 2011 - 22:13

Festival de-Affaire opent met Jamie Woon

Nijmegen

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten vindt één van de meest avontuurlijke festivals plaats van Nederland.

Op twee prachtige locaties, het Valkhofpark en het Waalstrand bij Lent, zijn een week lang meer dan 160 acts te zien. Zaterdag 16 juli begint het gratis festival met optredens van o.a. Pitto, Jamie Woon, Ruben Hein, Kap Bambino en The Ocean.

In de week van Vierdaagse is Nijmegen één groot festival. Overal in de stad verschijnen podia, eetkraampjes en kermisattracties. Vijfentwintig jaar geleden ontstond er in het Valkhofpark een nieuw plekje voor iedereen die wilde ontsnappen aan de drukte, waar je echt even kunt genieten van bijzondere muziek. Hier staan niet weer dezelfde feestacts, maar een vernieuwend programma voor de liefhebbers.

Tegenwoordig staat de-Affaire nog steeds bekend om zijn avontuurlijke programmering. Bands die hier staan weten meer dan eens de weg naar de grote podia te vinden. De-Affaire zag bijvoorbeeld al vroeg het talent van Godspeed you black emperor! (1999), Jamie Lidell (2003), Amp Fiddler (2004), Sharon Jones & the Dapkings (2005), Battles (2006) en De Staat (2008).

Ook dit jaar staat er een programma met spannende namen als Architecture in Helsinki, Washed Out, Pete and the Pirates, Avi Buffalo, Dananananaykroyd en Radio Moscow. Acts die langs de randjes van de electronica scheren zoals Jamie Woon, SBTRKT, Bibio, Eskmo en Hauschka. ”lafur Arnalds is speciaal vanwege het 25 jarig bestaan uitgenodigd als Artist in Residence. De reggae-legende John Holt doet zijn eerste optreden in Nederland sinds mensheugenis. Ook is er veel ruimte voor Nederlandse talent, zoals als Pien Feith, Roy Santiago, Memphis Maniacs, Ruben Hein en Krach.
Provincie:
Tag(s):