zondag, 15. mei 2011 - 17:24 Update: 08-07-2014 0:58

Feyenoord en NEC kunnen op vakantie na gezapig potje

[ELF-Voetbal] Feyenoord heeft het seizoen afgesloten als koploper van het rechterrijtje. In de eigen Kuip kon de ploeg van trainer Mario Been niet winnen van NEC: 1-1.

Feyenoord had nog een miniem kansje op de play-offs en had in ieder geval een grote overwinning nodig. Maar de Rotterdammers leken niet meer te geloven in een stunt en begonnen slap aan het duel. NEC kon lekker vrijuit voetballen en deed dat ook. Het leidde binnen een kwartier tot de openingstreffer van Lasse Schone die Erwin Mulder verraste met een dwarrelend schot vanaf een meter of 25: 0-1.

Het antwoord van Feyenoord kwam vlak voor rust, toen Diego Biseswar voorgaf, Ramon Zomer uitgleed en Luc Castaignos, die zijn laatste wedstrijd speelde, hard raak volleerde: 1-1. Het zorgde voor zelfvertrouwen bij de thuisploeg, maar na de rust konden de mannen van Mario Been die lijn niet doortrekken. Zo kabbelde de wedstrijd voort in de wetenschap dat het seizoen er na de negentigste minuut op zou zitten.

Het meest opgewonden raakte het publiek nog van de entree van Rob van Dijk. De 42-jarige doelman, die vertrekt bij Feyenoord, mocht van Been in de slotfase invallen voor Erwin Mulder en kon zo binnen de lijnen afscheid nemen van de club. De goalie behoedde Feyenoord kort voor tijd nog voor een nederlaag en omdat ook de thuisclub zelf niet meer scoorde, bleef het bij 1-1.