donderdag, 3. februari 2011 - 9:42 Update: 08-07-2014 1:00

Feyenoord op oorlogspad: miljoenenclaim bij Deense bond

(Elf Voetbal) Feyenoord heeft een claim van boven een miljoen euro neergelegd bij de Deense voetbalbond.

De Rotterdammers willen gecompenseerd worden voor de langdurige blessure die Jon Dahl Tomasson opliep tijdens het WK.

Tegenover De Telegraaf heeft Feyenoord de schadeclaim bevestigd. Alleen doet het over de hoogte geen uitspraken. Bronnen binnen de Deense voetbalbond laten doorschemeren dat het bedrag wel degelijk klopt.

Op 24 juni vorig jaar raakte de Deense routinier van de Rotterdammers geblesseerd bij het nemen van een penalty in het WK-duel met Japan. Tijdens de aanloop scheurde de spits een pees in het bovenbeen. Mede daardoor kon de de Japanse goalie zijn inzet redden. In de rebound schoot Tomasson alsnog raak, maar die inspanning moest hij bekopen met een zware verergering van zijn kwetsuur.

De grootste frustratie bij Feyenoord zit in het feit dat de Deense bondscoach Morten Olsen Tomasson ondanks de blessure liet staan, aangezien hij al driemaal had gewisseld. Door Feyenoord benaderde fysiotherapeuten en doktoren verklaarden dat elke minuut dat Tomasson nog in actie kwam tegen Japan zijn de blessure verergerde. Wellicht groeide de scheur zelfs met een centimeter per minuut.

Bayern München vocht ondanks eenzelfde strijd uit met Arjen Robben. De Nederlander raakte vlak voor het WK geblesseerd aan zijn hamstring. Ook die blessure zou zijn verergerd tijdens de eindronde in Zuid-Afika. Met de KNVB kwam de Duitse bond onlangs tot overeenstemming over een compensatie. Oranje speelt volgend jaar een oefenduel tegen de club van trainer Louis van Gaal.
Categorie:
Tag(s):