maandag, 4. april 2011 - 21:59

Feyenoord reageert woedend op nieuws over toelage voor directie

Rotterdam

(Elf Voetbal) De directieleden van Feyenoord hebben onlangs een eenmalige toelage ontvangen. RTV Rijnmond meldt dat de extra's haaks staan op de financiële bezuinigingen in Rotterdam. Feyenoord ontkent dit echter en reageert woedend op het nieuws.

President-commissaris Dick van Well ontkent dat er sprake is van een eenmalige toelage. Op de clubsite noemt hij het nieuws van RTV Rijnmond 'zwaar onterecht'. "Dit te meer daar de huidige directieleden al jarenlang volledig afzien van het variabele deel van hun loon, dat onder normale omstandigheden kan oplopen tot 20 procent van hun salaris. 'Daar zien ze nota bene volledig op eigen initiatief van af, omdat ze eerst willen dat de club weer gezond is. Dit gegeven maakt de tendentieuze berichtgeving alleen maar extra kwalijk."

RTV Rijnmond meldt dat commercieel directeur Mark Koevermans een salarisverhoging heeft gehad vanwege zijn 'promotie' tot statutair directeur. Feyenoord ontkent deze salarisverhoging niet, maar stelt een 'maar'. "Het is immers gebruikelijk dat een statutair directeur, met zijn extra verantwoordelijkheid, meer verdient dan een 'gewone' directeur. Dit was zo'n anderhalf jaar eerder bij zijn indiensttreding ook al zo afgesproken. Koevermans kwam overigens binnen op een lager salaris dan zijn voorganger en heeft destijds vanuit zijn vorige werkgever zelfs salaris ingeleverd, omdat hij graag wilde komen werken bij Feyenoord, de club waar van kindsbeen zijn hart ligt", aldus Van Well.
Provincie:
Tag(s):