zaterdag, 17. september 2011 - 22:48 Update: 08-07-2014 0:56

Feyenoord verslaat De Graafschap ruim en staat bovenaan

Rotterdam

(Elf Voetbal) Feyenoord heeft zaterdagavond met ruime cijfers weten te winnen van De Graafschap. In De Kuip was de ploeg van trainer Ronald Koeman veel te sterk voor de club uit Doetinchem (4-0).

Bij de Rotterdammers begon John Guidetti in de spits. Guyon Fernandez moest hierdoor op de bank beginnen.

In de eerste helft was de thuisploeg de betere. Beide ploegen kregen enkele kansen, maar tot aan de theepauze werd er niet gescoord.

In het tweede bedrijf had Feyenoord heel wat minder moeite met het vinden van het net. In de 47ste minuut profiteerde Ruben Schaken van slechte communicatie in de verdediging van De Superboeren, waarna hij de bal simpel langs doelman Yves de Winter schoof.

Tien minuten later werd Guidetti in het zestienmetergebied door Graafschap-verdediger Ted van de Pavert onderuit gehaald. De verdediger moest het veld met rood verlaten, waarna de Zweedse aanvaller de strafschop tegen alle wetten in zelf benutte.

Weet tien minuten later was het Kelvin Leerdam die de Rotterdammers op 3-0 zette. Na een scrimmage was de jeugdexponent het gelukkigste, en scoorde via het hoofd na een voorzet van Jerson Cabral.

Een kwartier voor tijd werd Guidetti van het veld gehaald voor Guyon Fernandez. Laatsgenoemde scoorde ook nog, nadat Ricky van Haaren op de hak werd getikt kreeg Feyenoord opnieuw een strafschop, die de aanvaller benutte.

Door de overwinning staat Feyenoord bovenaan met veertien punten uit zes wedstrijden. De Graafschap staat nu veertiende me vijf punten.