zondag, 4. december 2011 - 15:21 Update: 08-07-2014 0:55

Feyenoord verslaat PSV in de Kuip

Rotterdam

(Elf Voetbal) Feyenoord - PSV. 10-0 en 3-1. Niemand die wist hoe de topper zondagmiddag zou gaan eindigen. Nu weten we het. Met dank aan de blunders van PSV'ers Ola Toivonen en Jetro Willems lukte het Feyenoord om voor de derde keer op rij te winnen in de Eredivisie.

PSV leed de tweede nederlaag van het seizoen en kan de titelaspiraties voorlopig in de ijskast zetten: 2-0.


In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen PSV kon Feyenoord vertrouwen putten uit de voorbije twee Eredivisie-wedstrijden (Vitesse en RKC Waalwijk), waarin werd gezegevierd. Ook uit het vertoonde spel tegen AZ en Ajax eerder dit seizoen kon worden geconcludeerd dat de Eindhovenaren, die met oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum in de basis begonnen, zich niet zomaar rijk mochten rekenen tegen de Stadion-club. Vorig seizoen won Feyenoord de onderlinge confrontatie met 3-1.

In de laatste vier duels (Heracles Almelo, De Graafschap, FC Groningen en Legia Warschau) werd door PSV, dat vandaag geen beroep kon doen op centrumverdediger Marcelo en oud-Feyenoorder Timothy Derijck liet opdraven als zijn vervanger, vier keer gewonnen met de imponerende doelcijfers van zestien voor en slechts drie tegen. Statistieken die de fans van Feyenoord, dat met oud-PSV'er Otman Bakkal vanaf het eerste fluitsignaal startte, even wilden vergeten. Net als de 10-0 in Eindhoven van vorig jaar.
Categorie:
Tag(s):