maandag, 11. juli 2011 - 18:51

Fietsbrug over A74 geplaatst bij Venlo

Venlo

Rijkswaterstaat heeft maandag de stalen fietsbrug over de A74 bij Venlo geplaatst. Daarmee is straks de verbinding naar de straat Egypte voor fietsers en voetgangers weer hersteld. De realisatie van de nieuwe snelweg, de kunstwerken en de geluidsschermen ligt goed op schema.

De fietsbrug is een ontwerp van Quist Wintermans Architecten. De stalen brug is 6 meter hoog en breed en is 64 meter lang. Van het maaiveld tot de bovenkant van de boog is 13 meter hoog. Het stalen deel van de brug weegt 130 ton.

De brug is bestemd voor fietsers, maar ook vleermuizen zullen de brug als geleiding over de A74 heen gebruiken. De verlichting van de brug is gemonteerd in de leuningen en is nodig voor de sociale veiligheid. Er is gebruik gemaakt van vleermuisvriendelijke led-lampjes om te voorkomen dat de dieren last hebben van het kunstlicht.

De A74 is een nieuwe snelweg die de A73 bij Venlo met de Duitse Bundesbahn 61 (BAB61) verbindt. De werkzaamheden omvatten de aanleg van een snelweg (drie km), vijf viaducten, twee ecoducten, twee fietsbruggen, geluidsschermen, ecologische inpassing en maatregelen voor natuurcompensatie. Met de komst van de A74 wordt het gebied rond Venlo beter bereikbaar, veiliger en leefbaarder. Daarnaast geeft de nieuwe snelweg een impuls aan de regionale economie. De A74 wordt voor de start van de Floriade 2012 geopend.
Provincie:
Tag(s):