maandag, 7. februari 2011 - 20:44

Fietstocht voor Rob Oostrom onder het motto “geen geweld tegen hulpverleners”

Driebergen

Eén jaar na dato van het dramatische incident dat Rob Oostrom heeft getroffen, hebben zijn collega’s van het district Binnensticht een fietstocht voor hem georganiseerd.

Doel hiervan was om terug te kijken op de gebeurtenis met Oostrom én om een signaal af te geven aan burgers dat geweld tegen hulpverleners moet stoppen.

Op het station Driebergen-Zeist werd letterlijk stilgestaan bij de gebeurtenis van 25 januari 2009. Voor de ingang van het station werd een tegel tegen zinloos geweld neergelegd. Hulpverleners uit binnen- en buitenland, zoals politiemensen, leden van de lokale brandweer en lokaal ambulancepersoneel fietsten mee. Ook de voormalig minister van Binnenlandse Zaken, mevrouw Ter Horst, heeft een gedeelte van de route afgelegd, net als de korpschef Stoffel Heijsman en lokale politieke bestuurders. Ruim 420 mensen hebben meegedaan aan de fietstocht. Op 24 februari 2011 is het hoger beroep in de strafzaak van Oostrom.

Rob Oostrom probeerde op 25 januari 2009 op station Driebergen-Zeist te voorkomen dat een 28-jarige verwarde man zelfmoord wilde plegen. De man wilde daar niets van weten en stak en Oostrom neer. Oostrom raakte verlamd.
Provincie:
Tag(s):