woensdag, 12. oktober 2011 - 17:52

File en stremming na fikse aanrijding N305 Zeewolde

Zeewolde

Woensdagochtend ontstond een fikse file op de N305/ Gooiseweg nadat drie auto’s betrokken raakten bij een kop-staart aanrijding. 'Er raakte wonderwel niemand gewond', meldt de politie woensdag.

De drie auto’s raakten zwaar beschadigd en zijn afgesleept. Tegen een 41-jarige bestuurder uit Olst is proces-verbaal opgemaakt. De N305 werd ruim 1,5 uur afgesloten voor het verkeer.

Een automobilist die in de regen begon te slippen wist ternauwernood zijn auto in de middenberm stil te zetten. Terwijl de man hier ongedeerd stil stond trok hij de aandacht van andere bestuurders.

Gevolg hiervan dat één van de automobilisten te laat bemerkte dat het verkeer voor hem al stil stond en achterop zijn voorganger klapte. Deze auto raakte vervolgens een derde auto met volle kracht. Direct na de aanrijding ontstond een flinke file op de Gooiseweg/Ganzeweg/Zeewolderdijk en vanaf de Larserweg/Gooiseweg.

Politieagenten stelden een verkeerscirculatieplan in werking. De Gooiseweg werd afgesloten en het verkeer werd via de Spiekweg naar Lelystad gewezen.

Specialisten van de dienst Verkeer Ongevallen Analyse (VOA) hebben de aanrijding in onderzoek. De andere twee bestuurders, een 20 jarige man uit Zwolle en een 50 jarige man uit Capelle aan de IJssel bleven ongedeerd. De beschadigde auto’s zijn afgesleept.

Geen bon voor rijden door rode licht
Tijdens het omleiden van het verkeer volgden tientallen bestuurders de aanwijzingen op van motoragenten. Hierbij moesten zij op de kruising Gooiseweg/Ganzeweg door het rode verkeerslicht rijden. De automobilisten die hierbij geflitst zijn hoeven zich geen zorgen te maken...er volgt geen bekeuring!
Provincie:
Tag(s):