woensdag, 28. september 2011 - 17:02

Fileverwachting badplaatsen westkust aankomend weekend

Vlissingen

De ANWB waarschuwt voor lange files naar de West- en Zeeuwse kust komend weekend. 'Die worden veroorzaakt door de afsluiting van de Vlaketunnel op de A58, de belangrijkste toegangsweg naar Zeeland', meldt de ANWB woensdag.

Werkzaamheden
De werkzaamheden in de tunnel vallen samen met een mooi nazomerweekend, volgens de toeristenbond zorgt die combinatie voor veel oponthoud. Ook naar de andere badplaatsen aan de westkust zal het druk worden.

Sinds half september werkt Rijkswaterstaat weer aan de Vlaketunnel. In november 2010 kwam er op het wegdek een vloerdeel naar boven, waarna bleek dat er nogal wat schade was aan de constructie van de tunnel. Dat is de afgelopen maanden gerepareerd. De drukke zomerperiode is daarbij zoveel mogelijk ontzien.

Pas de laatste weken heeft Rijkswaterstaat de werkzaamheden in de Vlaketunnel weer opgepakt. Dat veroorzaakt regelmatig files. Komend weekend gaat de tunnel voor de laatste keer helemaal dicht, waardoor het verkeer moet omrijden via de naastgelegen Vlakebrug.

Afgelopen weekend stond er daardoor 9 km file vanuit Bergen op Zoom. Gezien de goede weersvooruitzichten zou het dit weekend nog drukker kunnen worden, aldus de ANWB.

De afsluiting van de Vlaketunnel (A58 Vlissingen-Bergen op Zoom) begint vrijdagavond 30 september om 20:00 uur en duurt t/m zondagmiddag 2 oktober 17:00 uur.

Ook rond de andere badplaatsen langs de westkust wordt het waarschijnlijk dringen. Vooral zondag is er kans op file op de wegen naar Scheveningen, Noordwijk en Zandvoort.
Provincie:
Tag(s):