dinsdag, 1. november 2011 - 21:16

Filezwaarte daalt in oktober 13 procent

Den Haag

De drukte op de Nederlandse wegen is in de maand oktober met 13 % gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dit blijkt dinsdag uit de filecijfers van de ANWB.

Vooral tijdens de avondspits was het veel minder druk dan vorig jaar en daalde de filezwaarte, lengte maal duur van de files, met ruim 17 procent. De gunstige weersomstandigheden hebben hier zeker aan bijgedragen.

Het mooie weer zorgde ook voor files. Tijdens het eerste weekeinde van de maand oktober stonden er veel files richting de kust. De afgesloten Vlaketunnel in de A58 Bergen op Zoom — Vlissingen leidde voor het verkeer op zaterdag 1 oktober tot langdurig oponthoud. Richting Vlissingen stond er een file van 18 kilometer en ook op de omleidingsroutes had het verkeer veel last van files.

Op woensdagmorgen 5 oktober botsten op de A1 tussen Rijssen en Markelo drie vrachtwagens op elkaar en brandden volledig uit. Richting Apeldoorn was de weg tot in de avond volledig dicht en Rijkswaterstaat had tot diep in de nacht werk met het repareren van het asfalt.

Het slechte herfstweer met zware buien en veel aanrijdingen leidde op donderdag 6 oktober tot een zeer drukke ochtendspits. Op het hoogtepunt stond er ruim 400 kilometer file.
Provincie:
Tag(s):