woensdag, 30. maart 2011 - 19:29

Filmavond 200 jaar Marum

Marum

Op woensdag 30 maart wordt een film vertoond in het kader van het 200 jarig bestaan van de gemeente Marum. De film is door de heer E. Smit samengesteld uit oude, bijzondere filmbeelden van de gemeente. De heer B. Kingma zal tijdens de film tekst en uitleg geven.

Voor het samenstellen van de film ontving de heer Smit ruim 15 uur aan filmmateriaal. De heer Smit heeft al deze beelden teruggebracht tot een film van ongeveer 1 uur en 45 minuten die woensdagavond wordt vertoond in het gemeentehuis in Marum. Deze eerste filmavond was snel vol en ook de tweede filmavond op 13 april aanstaande is al uitverkocht. De gemeente bekijkt de mogelijkheden voor een derde filmavond.

Gemeente Marum 200 jaar
De gemeente Marum bestaat dit jaar 200 jaar en in het kader daarvan zullen, naast de filmavond, door het jaar heen diverse activiteiten plaatsvinden, zoals lezingen, tentoonstellingen, evenementen en een jubileumuitgave van 't Olde Guet. Voor het jubileumjaar is een beeldmerk ontworpen en er is een speciale website gelanceerd: www.200jaarmarum.nl.
Provincie:
Tag(s):