zaterdag, 17. december 2011 - 21:20 Update: 08-07-2014 0:27

Finalisten Avro Junior Songfestival krijgen gouden plaat bij Paul de Leeuw

Hilversum

De finalisten van het AVRO Junior Songfestival 2011 zijn zaterdagavond in het programma PAU!L verrast met een gouden plaat voor hun gezamenlijk album.

Presentator Paul de Leeuw overhandigde samen met zanger Jim Bakkum de plaat aan de trotse zangers, nadat zij de uitzending van PAU!L openden met het liedje ‘Teenager’. ‘Teenager’ is het zelfgeschreven nummer van de 13-jarige Rachel, die hiermee op 3 december de tweede plaats wist te bemachtigen tijdens de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival. Het album van de tien finalisten met daarop hun eigen geschreven nummers ging meer dan 30.000 keer over de toonbank.

Na het succes van afgelopen jaar gaat de AVRO in 2012 opnieuw op zoek naar jong talent. Kandidaten dienen hun liedjes zelf te schrijven, maar mogen ook hulp krijgen van bijvoorbeeld een muziekcoach. De liedjes moeten voornamelijk in het Nederlands gezongen worden en mogen maximaal 2.45 minuten duren. Kinderen kunnen zich inmiddels weer per post of via juniorsongfestival.avro.nl inschrijven om mee te doen aan het AVRO Junior Songfestival 2012. De eerste video-aanmeldingen zijn al te zien via deze site.

Nederland in 2012 gastland van Junior Eurovisie Songfestival
De AVRO is er in geslaagd om het Junior Eurovisie Songfestival 2012 naar Nederland te halen. Eerder organiseerde de AVRO in 2007 de vijfde editie in Ahoy Rotterdam. De tiende editie vindt plaats in het najaar van 2012. In welke stad zal in een later stadium bekend worden gemaakt.
Categorie:
Tag(s):