woensdag, 14. december 2011 - 17:08

FIOD ontmantelt illegale sigarettenfabriek

Nieuwveen

Op maandag 5 december heeft de FIOD, na een melding van de Politie Hollands-Midden, in een loods in Nieuwveen een sigarettenfabriek aangetroffen. 'Alle instrumenten om sigaretten te maken waren aanwezig', meldt het ministerie van Financiën woensdag.

Er is beslag gelegd op 10.000 kilo ruwe tabak, machines en verschillende verpakkingsmaterialen. De nog te fabriceren sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor de Engelse markt.

De FIOD heeft op donderdag 8 december drie mannen van 35, 32 en 31 jaar uit Paraguay aangehouden. Zij zijn dinsdag 13 december voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 10 dagen in bewaring gesteld. Het is de tweede keer dat in Nederland een sigarettenfabriek wordt aangetroffen. De FIOD onderzoekt de zaak onder leiding van het Functioneel Parket.

Wanneer nagemaakte sigaretten op de markt komen, verstoort dat de reguliere markt en het is concurrentievervalsend. Daarnaast is er een aanzienlijk gevaar voor de gebruikers omdat in deze nagemaakte producten vaak inferieure en gevaarlijke grondstoffen zijn verwerkt.
Provincie:
Tag(s):