zondag, 27. februari 2011 - 20:37 Update: 08-07-2014 1:00

'Fiscale aftrek pensioenpremie ZZP'ers naar tien jaar'

Den Haag

Zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers) kunnen binnenkort langer fiscaal gefaciliteerd meeliften in de pensioenregeling van het bedrijf waar ze het laatst in loondienst waren. Dit heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt.

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers is van plan de maximale termijn voor de fiscale aftrekbaarheid van pensioenpremies te verlengen van drie naar tien jaar. Weekers schrijft dat in antwoord op Kamervragen.

Het is de bedoeling dat de langere termijn voor de fiscale faciliteit in 2012 ingaat. ZZP'ers kunnen dan maximaal tien jaar de pensioenpremie fiscaal aftrekken. De maatregel wordt opgenomen in het fiscale eindejaarsbesluit.

"In de Pensioenwet stond al een termijn van tien jaar, maar de fiscale voordelen waren beperkt tot drie jaar. Dat is een situatie die we nu recht trekken. Voor ZZP'ers in Nederland betekent dat een forse verbetering van hun pensioenvoorwaarden", aldus Weekers, die met de verruiming tevens invulling geeft aan een advies van de Sociaal-Economische Raad.
Categorie:
Tag(s):