maandag, 19. december 2011 - 13:16

Fitnesscentrum door recherche leeggehaald

Amsterdam

De Nationale Recherche van het KLPD is maandagmorgen begonnen met het leeghalen van een groot fitnesscentrum in Amsterdam. 'De inboedel wordt afgevoerd omdat de eigenaar het sportcentrum vermoedelijk heeft gefinancierd met drugsgeld', meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

De Nationale Recherche heeft tientallen fitnessapparaten van de topmerken Panatta en Stex in beslag genomen, die worden afgevoerd door de dienst Domeinen van het Ministerie van Financiën.

Nieuwwaarde 600.000 euro
De apparaten hebben samen een nieuwwaarde van 600.000 euro. Daarnaast zijn onder meer powerplates meegenomen. De officier van justitie bij het Landelijk Parket zal de verbeurdverklaring vorderen van de fitnessapparatuur. In afwachting daarvan wordt de apparatuur verkocht.

Cocaïnezaak
Het fitnesscentrum, dat tot gisteren nog in bedrijf was, wordt geëxploiteerd door een 45-jarige man uit Amsterdam die verdachte is in een omvangrijke cocaïnezaak. De man is afgelopen augustus aangehouden, nadat er in Engeland een motorjacht was onderschept met 1200 kilo cocaïne aan boord.

De drugs hadden een handelswaarde van 45 miljoen euro. Ook werd er bij de verdachte 1,5 miljoen euro aan contanten in beslag genomen. De verdachte zit momenteel nog vast in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak.
Provincie:
Tag(s):